Value by Design

Binnen productontwerp zien we dat het in de huidige westerse wereld gaat om de echte details. Dit gaat verder dan producten en verpakkingen enkel benaderen vanuit triviale aspecten, zoals de houdbaarheid.

Uiteindelijk draait een goed ontwerp om het creëren van relevantie voor gebruiker en de klant. Wij ontwerpen voor relevantie door meerwaarde te creëren vanuit food, product en proces. Deze meerwaarde benaderen vanuit 3 invalshoeken: vormgeving, gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid.

Vormgeving

Mensen handelen vanuit hun emoties, meestal vanuit het onderbewuste. De vormgeving van een product draagt voor een groot deel bij aan de beleving van de consument. De emotionele waarde maakt dat gebruikers een connectie voelen met het product, waarmee je je merk onderscheidend kan maken.

Het design van een product heeft daarom direct invloed op de sales impact van het product. Volgens ons zijn goed vormgegeven producten en verpakkingen een combinatie van vorm én functie: aantrekkelijk, doordacht en bruikbaar.

Gebruiksvriendelijkheid

Gebruiksvriendelijkheid is voor ons essentieel: het zorgt ervoor dat consumenten een product blijven kopen of gebruiken. Kijkend naar onder andere de toenemende vergrijzing is het voor ons een belangrijke voorwaarde dat ontwerp inclusief is: bruikbaar en gebruiksvriendelijk voor iedereen.

Denk bijvoorbeeld aan intuïtief en ergonomisch ontworpen producten die ook voor ouderen makkelijk in gebruik zijn. Of, denk aan verpakkingen met braille, zodat ook slechtzienden gemakkelijker boodschappen kunnen doen.

Duurzaamheid

Wij vinden het vanzelfsprekend om in de ontwerpaanpak niet meer dan noodzakelijk aan materiaal te gebruiken. Dat producten een goede bescherming nodig hebben spreekt voor zich, maar nooit overgedimensioneerd.

Wij benaderen duurzaamheid vanuit materiaalkeuze, proces en vooral ook structureel ontwerp. Denk bijvoorbeeld aan producten met een lange levensduur en efficiënt verpakkingsontwerp ontworpen voor hergebruik en recycling.