client

Deli2Go by Shell
 

the objective

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Gedreven vanuit de overheid maar ook vanuit de vraag van de consument.

De vraag van Deli2Go by Shell was dan ook om een duurzame oplossing voor de kartonnen wegwerpbekers van thee en koffie te ontwikkelen dat er tegelijk aantrekkelijk uitziet en gemakkelijk in gebruik is voor de consument.

Concepting

 

Deli2Go by Shell zocht naar een duurzame oplossing voor de kartonnen wegwerp koffie- en theebekers. Door de unieke transparante to-go beker kon Deli2Go by Shell koffie en thee een nieuwe beleving geven. DiDutch heeft met haar kennis de unieke dubbelwandige disposable to-go beker ontworpen.

Design & Engineering

 

DiDutch heeft de wensen van de consument vertaald en toegepast op het ontwerp. Daarbij waren transparantie én isolatie belangrijke factoren. Deze twee factoren werden gecombineerd in de transparante en dubbelwandige to-go beker.

Prototyping

 

Verschillende vormen, modellen en functies zijn bedacht en ontworpen door DiDutch. Met behulp van rapid tooling waren zij in staat één op één modellen te genereren en daarmee testen te doen. Hiermee verkreeg Deli2Go by Shell inzicht in hoe het uiteindelijke product vormgegeven moest worden.

Uitvoering

 

Door de verschillende modellen te genereren konden DiDutch en Deli2Go by Shell tot het gewenste product komen. Aan de hand van deze input zijn er op verschillende locaties markttesten uitgevoerd. Naar aanleiding van de positieve uitkomst heeft Deli2Go by Shell besloten de to-go beker te introduceren in de Deli2Go shops.

 

Proof of concept

100%
Toename marktaandeel
98
Winkels in Nederland

Verkrijgbaar bij Shell/Deli2Go sinds April 2017